Read Pa negre by Emili Teixidor Free Online


Ebook Pa negre by Emili Teixidor read! Book Title: Pa negre
The author of the book: Emili Teixidor
Edition: Columna
Date of issue: 2006
Loaded: 1955 times
Reader ratings: 6.1
ISBN: No data
ISBN 13: No data
Language: English
Format files: PDF
The size of the: 28.91 MB
City - Country: No data

Read full description of the books:A mig camí entre la memòria i la ficció, en una barreja de gèneres, Pa negre gira a l’entorn de l’Andreu, un vailet de la Plana de Vic en els anys més crus de la postguerra. Ell pertany a la banda dels perdedors: el seu pare, home de ferms ideals republicans, ha estat empresonat per roig. De resultes d’això, la mare s’ha hagut de posar a treballar a la fàbrica i el confia a uns parents que viuen a pagès.

Tot i viure lluny dels pares, en un clima de por que es palpa arreu, el temps a la masia estarà farcit de sentiments i descobertes. Hi descobrirà el misteriós món dels adults, la intuïció rere les paraules dels grans, farà tentines en els viaranys del sexe. És, també, un temps d’amistats valentes, de contes explicats a la vora del foc, de jocs a l’aire lliure, de plantar barraques a les branques dels arbres, de farinetes de blat de moro, de pa amb vi i sucre... de pa negre.

En temps de guerra –i de postguerra- tots els sentiments són abrandats, van a l’essència: o tot o res, perquè no hi ha gairebé res a perdre. L’amor, l’odi, la passió, la rancúnia, la venjança, la hipocresia, la humiliació... res no s’escapa de la vida dels personatges d‘aquesta obra, en què Emili Teixidor aconsegueix transportar-nos a una època de repressió i de missa obligada. L’autor recrea amb total precisió l’ambient rural de la Catalunya de postguerra amb una llengua vivíssima, rica, plena de matisos, i un ple domini de la tensió narrativa.

De mica en mica, el lector assistirà a un canvi substancial en l’Andreu, que aprendrà de cada cosa que li passa i que, de perdedor passa a sentir-se guanyador, en una metàfora del país que assimila la derrota i accepta, amb passivitat, una victòria que no és la seva.I s’adonarà també d’una lliçó molt important: a més estimació, més perills de tota mena. L’amor crema.


Download Pa negre PDF Pa negre PDF
Download Pa negre ERUB Pa negre PDF
Download Pa negre DOC Pa negre PDF
Download Pa negre TXT Pa negre PDFRead information about the author

Ebook Pa negre read Online! Emili Teixidor (Roda de Ter, Osona, 1933). Writer, Pedagog and Journalist. He wrote literature for children and young adults, published over thirty books, including novels for an adult readership.

Some of his earlier works are now considered children’s and young adult classics, these include Les rates malaltes (1967), awarded with the Joaquim Ruyra, Dídac, Berta i la màquina de lligar boira (1969) and L'ocell de foc (1969). As an adult's novelist, he wrote Sic trànsit Gloria Swanson (1979), awarded with the Crítica Serra d'Or, Retrat d'un assassí d'ocells (1988), El llibre de les mosques (2000), awarded the Sant Jordi de novela, and his most acclaimed novel, Pa negre (2003), which obtained the awards Joan Crexells, Lletra d'Or, Premi Nacional de Cultura de Literatura and Maria Àngels Anglada. He also published the novels Laura Sants (2006) and Els convidats (2010).

He also wrote radio and television scripts, journalistic articles and article compilations from his collaborations on the radio, such as En veu alta: escrits per a la ràdio (1998).

His work has been translated into French, Italian, Portuguese and Spanish.


Reviews of the Pa negre


RONNIE

After this book, I look at the world with different eyes!

TOBY

It reads on one breath.

MAISIE

Why do you need to write a phone?

LIAM

An interesting book that says more than you can fit

MIA

Interesting read for true fans
Add a comment
Download EBOOK Pa negre by Emili Teixidor Online free

PDF: pa-negre.pdf Pa negre PDF
ERUB: pa-negre.epub Pa negre ERUB
DOC: pa-negre.doc Pa negre DOC
TXT: pa-negre.txt Pa negre TXT